Conor McGregor (rechts) en Eddie Alvarez
Conor McGregor (rechts) en Eddie Alvarez - © ANP

McGregor op jacht naar Alvarez en historische UFC-titel

12 november 2016
Vier dagen nadat rivalen Donald Trump en Hillary Clinton hun stem uitbrachten in New York, staat in de metropool opnieuw een bikkelharde strijd op de rol. Conor McGregor kan op UFC 205 geschiedenis schrijven als hij lichtgewicht-kampioen Eddie Alvarez onttroont.

Net als tijdens de Amerikaanse verkiezingen vlogen in aanloop naar het evenement in Madison Square Garden de verwensingen en schimpscheuten over en weer.

"Ik ga me vermaken met deze kerel. Ik zal zijn gezicht grondig verbouwen. Zijn vrouw en kinderen zullen hem niet meer kunnen herkennen", beloofde McGregor zijn fans.

"Hij zal hierna niet meer vechten. Hij zal er niet meer hetzelfde uitzien en hij zal niet meer hetzelfde denken. Hij zegt dat dit een eitje gaat worden en ik zal hem straffen voor die woorden. Ik stuur hem met pensioen tijdens dit gevecht."

Twee kampioensriemen
McGregor, die al in het bezit is van de titel in het vedergewicht, zou bij een overwinning in New York de eerste UFC-vechter ooit worden die op hetzelfde moment twee kampioensriemen in handen heeft.

Een eerdere poging van The Notorious in maart liep op niets uit, nadat toenmalig kampioen Rafael Dos Anjos zich geblesseerd moest terugtrekken. Sindsdien verloor de Braziliaan zijn titel aan Alvarez en stond McGregor twee keer tegenover Nate Diaz in het weltergewicht.

Het gevecht tussen de Ier en de Amerikaan in New York, waar het UFC-circus voor het eerst is neergestreken, is pas de tweede clash tussen twee regerend kampioenen in de geschiedenis van de sport.

Naast de strijd tussen McGregor en Alvarez staan er zaterdagnacht ook bij de affiches Tyron Woodley-Stephen Thompson en Joanna Jedrzejczyk-Karolina Kowalkiewicz wereldtitels op het spel. (FOX Sports)