Sebastian Vettel
Sebastian Vettel - © Pro Shots

Ferrari vecht straf Vettel weer aan

10 november 2016
Ferrari vecht opnieuw de tijdstraf aan die Sebastian Vettel een kleine twee weken geleden kreeg na de Grand Prix van Mexico.

Volgens de Italiaanse renstal is er nieuw bewijs dat Vettel mogelijk vrijpleit.

"De stand van het kampioenschap zal er niet door veranderen, maar een duidelijke uitleg van de regels is wel van belang'', stelde Ferrari.

Vettel kreeg na de race in Mexico-Stad een tijdstraf van tien seconden voor het hinderen van Daniel Ricciardo (Red Bull), die hem wilde passeren. De Duitser viel in de eindstand terug van de derde naar de vijfde plek.

Verstappen
De viervoudig wereldkampioen werd daarmee het eerste 'slachtoffer' van een nieuwe wedstrijdregel, die de internationale autosportfederatie FIA invoerde na klachten over het rijgedrag van Max Verstappen.

De Nederlandse coureur maakte in de ogen van een aantal van zijn concurrenten gebruik van een gevaarlijke tactiek om zijn positie te verdedigen; hard afremmen en tegelijkertijd van zijn lijn afwijken.

Vettel deed dat ook bij Ricciardo en werd daarvoor ter verantwoording geroepen. Wedstrijdleider Charlie Whiting van de Formule 1 legde donderdag in São Paulo, waar dit weekeinde de Grand Prix van Brazilië wordt verreden, nogmaals uit dat Vettel in de ogen van de racestewards wel degelijk gevaarlijk had afgeremd en een crash uitlokte. De Duitser zelf hield vol dat hij Ricciardo voldoende ruimte had gegeven. (FOX Sports/ANP)