McGregor (rechts) haalt alles uit de kast om Alvarez (links) af te schrikken
McGregor (rechts) haalt alles uit de kast om Alvarez (links) af te schrikken - © ANP

Alvarez versus McGregor: "Dit wordt een eenzijdig pak slaag"

10 november 2016
"Ik wil hem zijn mond laten houden." Zo, die kan Conor McGregor in zijn zak steken.

Deze woorden komen van Eddie Alvarez, de tegenstander van de Ier op UFC 205 in New York en kampioen in het lichtgewicht. "Dat, en hem compleet domineren, is mijn enige doel. Ik wil geen spotlights, maar hem in de octagon."

"Alles wat uit zijn mond komt, irriteert me", ging Alavarez verder bij de BBC. "Meer mensen ervaren dat." De 28-jarige McGregor heeft er inderdaad een sport van gemaakt zijn tegenstanders te provoceren. Zo flikte hij dat ook bij de 32-jarige Amerikaan Alvarez.

Vlak voordat de Ier het podium, veel te laat, opkwam voor de gezamenlijke persconferentie in New York, pikte McGregor brutaal de belt in die nu nog in bezit is van Alavarez. Al eerder voorspelde de Ier dat het gevecht 'slechts één ronde zou duren'.

'Geen geschiedenis'
De Amerikaan beet in het interview met de BBC van zich af. "Een gedeelte in deze sport verdient nederigheid en respect. Dat moet terugkomen. De UFC moet weer groot worden. Ik vind het mooi dat hij (McGregor, red.) risico's neemt. Maar als je dit gevecht via pay tv koopt om getuige te zijn van geschiedenis, houd je geld dan in je zak. Er zal geen historie worden geschreven. Dit wordt een eenzijdig pak slaag. Als je dat wilt zien, koop het dan."

McGregor wil de eerste vechter in de historie van de UFC worden die tegelijkertijd in twee verschillende klasses kampioen is. De opvliegende Ier heeft al de belt voor het vedergewicht in bezit. (FOX Sports)