Hensley Meulens
Hensley Meulens - © ANP

Nederlandse honkballers in actie tegen Japan

12 november 2016
FOX Sports doet dit weekend live verslag van twee honkbalwedstrijden van het Team Kingdom of the Netherlands, in het kader van de Samurai Japan Warm-Up Games.

De Nederlandse honkballers, met MLB-prof Jurickson Profar in de gelederen, spelen op zaterdag 12 en zondag 13 november in Seoul tegen Japan. De twee duels maken deel uit van de voorbereiding op de World Baseball Classic in maart 2017.

De nationale ploeg van Japan speelt in het kader van de Samurai Japan Warm-Up Games in totaal vier wedstrijden. Zaterdag (10.15 uur) en zondag (09.45 uur) staan, naar verwachting voor zo'n 35.000 toeschouwers, de twee wedstrijden tegen Team Kingdom of the Netherlands op het programma. Beide duels zijn rechtstreeks te zien op FOX Sports 2, met commentaar van Ronald van Dam en Charles Urbanus.

Op uitnodiging van de Japanse proforganisatie Nippon Professional Baseball (NPB) is Team Kingdom of the Netherlands afgereisd naar Azië, in voorbereiding op de World Baseball Classic die over vier maanden van start gaat.

De reis is een vervolg op de succesvolle zomer van Oranje, waarin maar liefst 21 wedstrijden op rij werden gewonnen. Dat leverde titels op tijdens de Honkbal Week Haarlem, het France International Baseball Tournament en het Europees Kampioenschap. Het team staat onder leiding van manager Hensley Meulens. (FOX Sports)