Tom Dumoulin
Tom Dumoulin - © Pro Shots

Dumoulin opnieuw verkozen tot wielrenner van het jaar

11 november 2016
Tom Dumoulin is voor het derde jaar op rij gekozen tot wielrenner van het jaar. De Limburger ontving vrijdagavond, op zijn verjaardag, in het Autotron van Rosmalen de bijbehorende Gerrit Schulte Trofee.

De verkiezing wordt gehouden door de Club 48, een vereniging voor oud-renners. Er waren twaalf renners genomineerd, onder wie de wegrenners Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Wout Poels en BMX’er Jelle van Gorkom.

Dumoulin won dit jaar een rit in de Giro d’Italia, waarin hij ook de roze leiderstrui droeg, en twee ritten in de Tour de France. In Rio pakte hij olympisch zilver op de individuele tijdrit.

Van der Breggen
Bij de vrouwen ging de Keetie van Oosten-Hage Trofee zoals verwacht naar olympisch en Europees kampioene Anna van der Breggen, hoewel zij in baanrenster Elis Ligtlee - goed voor olympisch goud op keirin - een geduchte concurrente had.

Wegrenner Sam Oomen, ploeggenoot bij Giant-Alpecin van Dumoulin, werd uitgeroepen tot talent van het jaar. De Tilburger kreeg de Gerrie Knetemann Trofee. (FOX Sports/ANP)