Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen maakt geweldige comeback en eindigt op P3

13 november 2016
Max Verstappen is zondag op schitterende wijze derde geworden in de Grote Prijs van Brazilië.

Door een verkeerde bandenstrategie viel de Nederlander in eerste instantie ver terug vanaf zijn tweede plaats, maar in de slotfase reed de 19-jarige Verstappen in zestiende rondes vanaf de zestiende plek bijna iedereen voorbij. Hij eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

Lewis Hamilton won de Grand Prix. Hij reed vanaf het begin van de wedstrijd, die twee keer werd stilgelegd door hevige regenval, op kop. Teamgenoot Nico Rosberg werd tweede. De Duitser blijft de leider in het WK-klassement.

De strijd tussen de Mercedes-coureurs om de wereldtitel wordt over twee weken beslist, in Abu Dhabi.

Angstig moment
Oud-Formule 1-coureur Martin Brundle sprak zondag bij de prijsuitreiking vol ongeloof over de inhaalacties van Verstappen. "Jij hebt nieuwe lijnen ontdekt op het circuit", zei de Britse ceremoniemeester.

Verstappen glunderde van oor tot oor op het podium. "Ik kon niet zien waar ik reed door de regensluiers. Het was een ongelooflijke race in moeilijke omstandigheden. Na de tweede herstart wist ik Nico Rosberg in te halen, maar kort daarna had ik een angstig moment. Al mijn wielen blokkeerden", zei de Limburger.

"Ik hield mijn auto op de baan. Laat ik zeggen dat het 50 procent kunde was en 50 procent geluk." (FOX Sports/ANP)