Russell Wilson
Russell Wilson - © ANP

Seahawks revancheren zich met nipte zege op Patriots

14 november 2016
Seattle Seahawks heeft de topper tegen New England Patriots in zijn voordeel beslist. In een herhaling van Super Bowl XLIX trokken dit keer de 'Hawks' aan het langste eind: 24-31.

De koploper van de NFC West komt met de zege op zes overwinningen, tegenover twee nederlagen en een gelijkspel. De Patriots gaan nog altijd aan de leiding in de AFC East (7-2).

Revanche
Seattle revancheerde zich met de zege enigszins voor het pijnlijke verlies in de seizoensfinale van twee jaar geleden. De ploeg van quarterback Russell Wilson werd indertijd in de laatste seconden ternauwernood afgestopt door de defensie van de Patriots.

De Seahawks draaiden zondagnacht in het Gillette Stadium de zaken om. Met een 24-31 stand op het bord wist New England-spelverdeler Tom Brady in de slotfase tot vier keer toe niet te profiteren van een positie binnen twee yards van de end zone.

Beide ploegen waren opnieuw aan elkaar gewaagd met een verschil dat nooit groter dan zeven punten werd. De thuisploeg leek via kicker Stephen Gostkowski in het vierde kwart aan het langste eind te trekken, maar de Seahawks draaiden de 24-22 achterstand alsnog om in een zege. Steven Hauschka (fieldgoal) en Doug Baldwin (touchdown) zetten de eindstand op het bord.

Touchdowns
Baldwin was - net als New England-running back LeGarrette Blount - goed voor drie touchdowns. De wide receiver van Seattle heeft sinds week tien van vorig seizoen maar liefst zeventien maximale scores achter zijn naam staan, meer dan elke andere receiver in de NFL.

Het duel tussen quarterbacks Wilson en Brady werd gewonnen door de eerste. De spelverdeler van de Seahawks was succesvol met 25 uit 37 pogingen, gooide drie touchdown-passes en overbrugde 348 yards. Brady kwam tot 316 yards en geen enkele pass voor een score. (FOX Sports)