ATP World Tour Finals: Murray maakt nieuwe status waar

Murray wint eerste partij als nummer één van de wereld

14 november 2016
Andy Murray heeft zijn eerste wedstrijd als nummer één van de wereld gewonnen. De Schot pakte op de ATP World Tour Finals eenvoudig de zege tegen het Kroatische servicekanon Marin Cilic: 6-3, 6-2.

Murray begon niet goed aan de wedstrijd. In zijn eerste servicegame kreeg Cilic direct breekkansen. Die werkte de Schot weg en daarna leken de zenuwen verdwenen.

Nadat hij zijn eigen game had binnengesleept, brak Murray direct de steenharde service van Cilic. Dat leek het moment voor de nummer één van de wereld om zijn beste spel te spelen, maar dat lukte niet.

Rommelig
Beide spelers tennisten rommelig en maakten veel fouten. Cilic brak direct terug en kwam op 1-2, maar leverde vervolgens z'n eigen service ook weer in. Die break gaf Murray niet meer uit handen: 6-3. 

In de tweede set leek Murray licht geblesseerd. Hij greep een aantal keer naar zijn hamstring, maar zijn spel leed er niet onder. Bij 2-2 snoepte de Wimbledon-kampioen de service van zijn tegenstander af en speelde de wedstrijd daarna simpel uit: 6-2.

In dezelfde groep won Kei Nishikori eerder verrassend eenvoudig van Stan Wawrinka. (FOX Sports)