Andy Murray
Andy Murray - © ANP

Murray ontsnapt tegen Raonic

19 november 2016
Andy Murray is zaterdag ontsnapt aan een uitschakeling op de ATP World Tour Finals en het verliezen van zijn nummer één-positie. De Schot won in de halve finale na een heroïsch gevecht van Milos Raonic: 5-7, 7-6, 7-6

In de eerste set was Raonic simpelweg beter dan Murray. De Schot was slordig en het was wachten tot Raonic de service van zijn tegenstander brak. Dat lukte de Canadees bij 5-5 en hij haalde de set daarna binnen: 7-5.

Na het setverlies was Murray beter bij de les. In de eerste servicegame kreeg de Brit meteen twee breakkansen, maar Raonic hield stand.

Vervolgens was het weer Raonic die het initiatief overnam. Hij brak Murray op 1-1, maar leverde vervolgens z'n service op love weer in. Daarna werd het een echte strijd. Beiden hadden moeite met de eigen servicegames, maar bleven op de been.

Tiebreak
Een tiebreak moest de beslissing brengen. Murray kwam daarin snel op voorsprong en met een fenomenale volley besliste de Schot de tweede set in zijn voordeel.

De zinderende partij in de O2 duurde ruim 3,5 uur en werd pas diep in de tiebreak van de derde set beslist. Nadat Raonic een matchpoint had laten liggen, sloeg Murray bij zijn vierde kans wel toe.

"Ongelooflijk", stamelde Murray. "Ik moest heel, heel hard vechten om deze partij over de streep te trekken. Voor zulke wedstrijden doen we het allemaal."

Djokovic
De Schot blijft door de zege de nummer één van de wereld. Murray had die alleen nog kunnen afstaan aan zijn directe achtervolger Novak Djokovic, als hij had verloren en de Serviër zijn partij tegen Kei Nishikori van later op de avond zou winnen.

Op de ATP World Tour Finals kan de droomfinale tussen Murray en Djokovic hoe dan ook nog steeds op het programma verschijnen. (FOX Sports/ANP)