Gegard Mousasi
Gegard Mousasi - © ANP

Mousasi neemt wraak op Hall tijdens UFC Fight Night Belfast

20 november 2016
Gegard Mousasi heeft revanche genomen op Uriah Hall tijdens UFC Fight Night in Belfast

Het 31-jarige middengewicht won het gevecht met de Jamaicaan in Noord-Ierland via een technische knock-out in de eerste ronde.

Met de zege spoelde Mousasi de nare nasmaak van de eerdere nederlaag tegen Hall in september 2015 weg. De Nederlander verloor Mousasi-Hall deel 1 na een onverwachte spinning back kick van zijn opponent.

Stomme highlights
“Ik vond dat ik in het eerste gevecht ook de betere was. Nu hoef ik die stomme highlights niet meer te zien. Ik werd er gek van”, keek Mousasi zaterdag terug.

“Nu de volgende stap en heel snel voor de titel gaan. Mijn doel is de titel en dan krijg ik hopelijk de erkenning die ik verdien.”

Afwachtend begin
De Armenian Assassin begon afwachtend aan de rematch, die in evenwicht was gedurende de openingsfase. Beide vechters wisten enkele accurate stoten te registreren, terwijl Hall het opnieuw met een head kick probeerde.

Mousasi kreeg controle over het gevecht, nadat hij Hall neerhaalde en een van zijn armen te pakken kreeg. De 32-jarige Jamaicaan kon zich niet meer verdedigen, waarna de referee een einde aan het gevecht maakte.

Voor Mousasi was het alweer de vierde zege op rij na de eerdere nederlaag tegen Hall. De nummer vijf van de ranking versloeg Vitor Belfort, Thiago Santos en Thales Leites in de laatste veertien maanden.

UFC Fight Night São Paulo
Ryan ‘Darth’ Bader wist tijdens UFC Fight Night São Paulo eveneens een rematch in zijn voordeel te beslissen.

De 33-jarige Amerikaan won in Brazilië na een TKO in de derde ronde van thuisfavoriet Antônio Rogério Nogueira. Zes jaar geleden was Bader ook al te sterk geweest voor de Braziliaan. (FOX Sports)