Mike Nugent
Mike Nugent - © ANP

Kickers lachertjes van de NFL met recordaantal missers

21 november 2016
De kickers in de NFL zullen de wedstrijden van zondag snel willen vergeten.

De buitenbeentjes kregen een negatief record op hun naam met in totaal maar liefst twaalf gemiste pogingen tot een extra punt na een touchdown.

Bont
De twaalf missers bij een Point After Touchdown (PAT) werden zondag verdeeld over twaalf wedstrijden. Mike Nugent (Cincinnati Bengals) en Robbie Gould (New York Giants) maakten het bont met elk twee afzwaaiers.

Zeven keer eerder werd er tien keer gefaald op een zondag in de NFL. De laatste keer dat dit gebeurde dateert van 1985. Meer dan tien missers kwam nog nooit voor in de hoogste American football-competitie.

Afstand
De place kickers van de clubs kunnen zich nog enigszins troosten met een gedachte. Vorig jaar werd de afstand voor een PAT vergroot van 17 yards naar 32 yards.

Tot zondag was er echter slechts een vijf procent vermindering in trefzekerheid gemeten en sinds 2015 waren er nog niet eerder meer dan acht missers in een week voorgekomen.

Het falen van Gould en Nugent bleek uiteindelijk niet cruciaal voor de uitslag. De Giants versloegen Chicago Bears met 22-16, mede dankzij een field goal en één PAT van Gould. Nugent zag de Bengals met vier punten verschil verliezen van Buffalo Bills (12-16). (FOX Sports)