Jaap Stockman (l), Robert van der Horst (m) en Max Caldas (r)
Jaap Stockman (l), Robert van der Horst (m) en Max Caldas (r) - © FOXSports.NL

Max Caldas zet aanvoerder, spits en vaste keeper aan de kant

22 november 2016
Max Caldas doet geen beroep meer op aanvoerder Robert van der Horst en spits Jeroen Hertzberger. Van keeper Jaap Stockmann wordt voorlopig afscheid genomen.

De bondscoach van de Nederlandse hockeymannen heeft dinsdag zijn voorlopige trainingsgroep bekendgemaakt en daarin misten enkele opvallende namen.

Caldas heeft besloten Hertzberger (196 interlands) en captain Van der Horst (272 caps) niet op te roepen en zijn vizier op andere spelers te richten. "Met beide heren heb ik hier meerdere gesprekken over gevoerd. Zij begrijpen mij, maar zijn het er niet mee eens."

De Argentijn gooit de deur nog niet definitief dicht: "Spelers die in de Hoofdklasse uitkomen zijn bij mij nooit definitief uit beeld, maar ik vond het fair om hen nu te laten weten hoe ik er op dit moment over denk. Daar hadden zij met hun staat van dienst ook recht op."

Bepaalde voorwaarden
Vaste kracht onder de lat Jaap Stockmann (140 interlands) heeft in gesprek met de Oranjecoach laten weten alleen nog onder bepaalde voorwaarden beschikbaar te zijn voor het Nederlands elftal.

Caldas: "Ik had Jaap er graag bij gehad, maar de selectie voor het Nederlands elftal biedt geen ruimte tot het stellen van voorwaarden door individuele spelers. Daarom zal Jaap geen deel uitmaken van de trainingsgroep waarmee ik in januari naar Zuid-Afrika afreis."

De Oranjecoach maakt later bekend met welke spelers hij wel afreist. Seve van Ass, Sander Baart, Billy Bakker en Sander de Wijn gaan vanwege deelname aan de Hockey India League in ieder geval niet mee.

Rogier Hofman, Constantijn Jonker en Niek van der Schoot bedankten voor Oranje na de Spelen in Rio Janeiro. Nederland eindigde daar als vierde. (FOX Sports)

Ook Willemijn Bos stopt bij Oranje

7 december 2016
Ook Willemijn Bos stopt bij Oranje
Willemijn Bos houdt het bij het Nederlands hockeyelftal voor gezien. De 28-jarige verdedigster van GHHC Groningen geeft de voorkeur aan haar...