Mathieu van der Poel.
Mathieu van der Poel. - © ANP

Ontketende Van der Poel zegeviert in WB Zeven

26 november 2016
Mathieu van der Poel heeft zaterdag de wereldbeker veldrijden in het Duitse Zeven naar zijn hand gezet.

De Brabander raakte in de eerste ronde op achterstand, maar liet na een knappe inhaalrace al zijn concurrenten achter zich.

De laatste die verzet bood was de Belgische wereldkampioen Wout van Aert, maar ook die moest buigen voor de ontketende Nederlander.

Van Aert finishte als tweede op 21 seconden. De Belg Kevin Pauwels werd derde. Van Aert behield wel de leiding in het WB-klassement.

De cyclocrossers stonden extra gretig aan de start in Zeven. De wereldbeker vorige week in Koksijde werd een paar uur voor aanvang afgelast vanwege de zware storm aan de Belgische kust.

Geen bedreiging
Het was de tweede triomf voor Van der Poel in de wereldbeker, na Valkenburg. Toch vormt hij geen bedreiging voor Van Aert in het klassement, want hij miste de twee manches in de Verenigde Staten door een dubbele knieoperatie.

"Ik voel al een paar weken dat ik in goede doen ben. Ik hoop dat ik deze vorm nog lang kan aanhouden en dat ik er tegen het WK in Luxemburg nog een paar procentjes aan kan toevoegen'', zei de winnaar. (ANP)