Michael van Gerwen
Michael van Gerwen - © Pro Shots

Geweldige comeback voorkomt nederlaag Van Gerwen

27 november 2016
Michael van Gerwen knokte zich tegen de Engelsman Darren Webster terug van een 6-0 achterstand en plaatste zich voor de finale van het Players Championship in Minehead (11-8).

Daardoor is de Brabander zondag ontsnapt aan een zeldzame nederlaag. Van Gerwen kwam eerst dankzij zes gewonnen legs op gelijke hoogte (6-6).

Wespincident
Bij een stand van 7-7 was er een bijzonder moment in de wedstrijd. Een wesp stoorde beide spelers op het podium. Na een korte pauze ging de wedstrijd verder. Maar de wesp kon pas na de laatste pauze door Van Gerwen voorgoed worden verjaagd. Hij sloeg het beestje dood, wat een groot applaus opleverde.

8-8
Door Webster was de halve eindstrijd spannend tot een stand van 8-8, maar de Engelsman moest zich vervolgens toch gewonnen geven. De Nederlandse nummer één van de wereldranglijst gooide de wedstrijd uit met een score van 144.

De Brabander is nog één zege verwijderd van zijn 25ste toernooizege van het jaar. Van Gerwen stuit zondagavond in de finale op de winnaar van het Engelse onderonsje tussen Peter Wright en Dave Chisnall.

Barney
Van Gerwen was zondagmiddag in de kwartfinale veel te sterk voor Raymond van Barneveld (10-5). (FOX Sports/ANP)