Max Verstappen
Max Verstappen - © Pro Shots

Dubbel prijs voor Max Verstappen op FIA-gala

3 december 2016
De autosportwereld heeft Max Verstappen opnieuw uitgeroepen tot persoonlijkheid van het jaar.

Net als in 2015 kreeg de Nederlandse coureur de belangrijkste prijs tijdens het gala van de internationale autosportfederatie FIA in Wenen.

Verstappen mocht daarnaast het podium op om voor de derde keer op rij de prijs voor de mooiste inhaalactie van het jaar op te halen.

Historie
De Nederlander schreef afgelopen seizoen historie door als jongste coureur ooit in de Formule 1 een grand prix te winnen. Verstappen was precies 18 jaar en 228 dagen 'oud' toen hij de Grote Prijs van Spanje op zijn naam schreef, nota bene tijdens zijn eerste optreden voor Red Bull.

De tiener eindigde daarna nog zes keer op het podium. Verstappen sloot zijn tweede seizoen in de Formule 1 af als nummer vijf van het WK.

Persoonlijkheid
In de verkiezing onder autosportjournalisten kwam Verstappen opnieuw als persoonlijkheid van het jaar uit de bus. Hij kreeg de voorkeur boven onder anderen wereldkampioen Nico Rosberg, die eerder op vrijdag zijn afscheid van de Formule 1 had aangekondigd.

Inhaalrace
Verstappen won ook de online-verkiezing onder fans, die de mooiste inhaalactie mochten kiezen. Hij werd gehuldigd voor de wijze waarop hij Rosberg vorige maand in de stromende regen buitenom passeerde tijdens de Grote Prijs van Brazilië. "Dat ik weer twee prijzen heb ontvangen bij de FIA, is een heel mooie erkenning", zei hij op Verstappen.nl.

In 2014 en 2015 kreeg de Nederlandse tiener ook al de prijs voor FIA Action of the Year. De eerste keer reed Verstappen nog in de Formule 3, waar hij tijdens de race op Imola in de laatste meters een concurrent inhaalde.

Vorig jaar won Verstappen met zijn gewaagde inhaalactie op volle snelheid bij Felipe Nasr op het circuit van Spa-Francorchamps. (ANP)