Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens kan Singapore Slammers niet aan overwinning helpen

3 december 2016
Kiki Bertens is er tijdens de International Premier Tennis League niet in geslaagd om Singapore Slammers de zege te bezorgen in de wedstrijd tegen Indian Aces.

Het team van Bertens ging in het Japanse Saitama nipt met 25-26 onderuit tegen de Aces. De 24-jarige Nederlandse verloor de mixed dubbel met Marcelo Melo van Sania Mirza en Rohan Bopanna (4-6), waarna Kirsten Flipkens te sterk voor haar was in het enkelspel (5-6).

Het zag er aanvankelijk goed uit voor de Slammers, die vrijdag op de openingsdag hadden verloren van UAE Royals. Carlos Moya versloeg Thomas Enqvist met 6-4 in het onderonsje der oudgedienden.

Feliciano Lopez bracht de stand weer in evenwicht met een 6-4 zege op Marcos Baghdatis, maar de mannendubbel ging weer naar de formatie van Singapore (6-4).

Laatste partij
De nederlaag van Bertens en Melo in de mixed dubbel tegen Mirza en Bopanna betekende dat het in de laatste partij op de schouders van de Westlandse aankwam.

Onder meer dankzij een aantal prima servicegames stond Bertens op 5-3 op de drempel van de overwinning. Flipkens knokte zich echter knap terug en wist met een break weer op gelijke hoogte te komen.

De Belgische kwam vervolgens in de shoot-out snel op voorsprong en kreeg het beslissende punt van Bertens cadeau na een foutieve opgooi op haar service.

Jean-Julien Rojer
Jean-Julien Rojer, de andere Nederlandse deelnemer aan de IPTL, wist wel te winnen met zijn team. Japan Warriors was over vijf partijen te sterk voor UAE Royals: 23-20.

Rojer verloor zelf zijn mixed dubbel met Jelena Jankovic van Martina Hingis en Daniel Nestor (4-6). Mede door de nederlaag stond er na vier wedstrijden een 17-19 achterstand op het bord.

Kei Nishikori was vervolgens in de laatste partij met 6-1 te sterk voor Tomas Berdych, waardoor de Warriors alsnog met de zege aan de haal gingen. (FOX Sports)