Nico Rosberg tijdens de persconferentie waar hij zijn afscheid aankondigde
Nico Rosberg tijdens de persconferentie waar hij zijn afscheid aankondigde - © ANP

Mercedes neemt de tijd met vervanger voor Rosberg

3 december 2016
Het Formule 1-team van Mercedes neemt rustig de tijd om een vervanger te zoeken voor de vrijdag plotseling gestopte wereldkampioen Nico Rosberg. Dat zegt teambaas Toto Wolff.

“Deze situatie komt onverwacht, maar is ook weer spannend. We zullen de tijd nemen die nodig is om al onze opties af te wegen en dan de juiste keuze maken”, aldus de Oostenrijker in Wenen, waar vrijdag het gala van de internationale autosporfederatie FIA plaatshad.

Moedig besluit
De Duitser Rosberg werd daar gehuldigd als wereldkampioen. Kort daarvoor had hij zijn onmiddellijke afscheid bekendgemaakt. Dat besluit kwam voor vrijwel iedereen uit de lucht vallen, want de 31-jarige coureur had eerder in het seizoen nog zijn contract bij Mercedes met twee jaar verlengd.

Wolff zei dat hij desondanks het ontslag van Rosberg meteen had aanvaard. “Hij heeft een moedig besluit genomen en het toont zijn sterke karakter. Ik wil hem vooral bedanken voor zijn ongelooflijke bijdrage aan het succes van ons team.”

Max Verstappen
De namen van de mogelijke opvolgers vlogen vrijdag al rond. Die van Max Verstappen viel vaak, maar de kans dat hij de overstap maakt naar Mercedes is vrij klein. De Nederlander heeft nog een contract bij Red Bull en liet weten dat hij het prima naar zijn zin heeft bij dat team.

Een logische kandidaat is de Duitser Pascal Wehrlein, die dit jaar debuteerde bij Manor en uit het opleidingsprogramma van Mercedes komt. Wehrlein heeft nog geen stoeltje voor volgend jaar.

“Nogmaals, de situatie komt voor ons ook onverwacht. Er is geen plan B in zulke gevallen. Bovendien moeten we ons prepareren op 2017, waarin de Formule 1 nieuwe ingrijpende technische regels invoert. Ook dat speelt een grote rol in onze overwegingen voor de bezetting van de cockpit”, aldus teambaas Wolff. (ANP)