Nyncke Groot
Nyncke Groot - © ANP

Handbalsters herpakken zich tegen Polen

6 december 2016
De Nederlandse handbalsters hebben dinsdag op het EK in Zweden met een dikke overwinning op Polen belangrijke punten verdiend. Oranje won in Kristianstad met 30-21.

De formatie van de nieuwe bondscoach Helle Thomsen herpakte zich daarmee na de pijnlijke nederlaag in de eerste groepswedstrijd tegen Duitsland (27-30). 

Lois Abbingh en Michelle Goos waren de topschutters met vijf doelpunten. Tess Wester blonk uit in het doel en werd na afloop uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd.

Nederland begon de wedstrijd met goed nieuws. Lynn Knippenborg was voldoende hersteld van haar knieblessure en inzetbaar. Bovendien mocht Kelly Dulfer gewoon meedoen.

De tuchtcommissie van de Europese bond had haar rode kaart kwijtgescholden die ze tegen Duitsland opliep.

Rust
De eerste helft tegen Polen verliep vrij voorspoedig. Nederland, de nummer vier van de afgelopen Spelen in Rio, vond vrij gemakkelijk het net, maar was in periodes nog wel slordig.

Ook vanuit de hoeken vielen scores, via Michelle Goos en Debbie Bont. Maura Visser viel op met enkele rake worpen. De Haagse maakte haar eerste doelpunten sinds haar onverwachte rentree in het Nederlands team. Bij rust leidde Nederland met 14-11.

In tegenstelling tot het duel met Duitsland raakte Oranje nu niet de kluts kwijt en gooide de ploeg er in de tweede helft lustig op los. Bij 27-16 was de marge het grootst. Vrijwel alle internationals pikten een doelpunt mee. Bont eindigde met vier treffers.

Donderdag is Frankrijk de derde en laatste tegenstander in de groep.(FOX Sports/ANP)