Max Holloway
Max Holloway - © Pro Shots

Holloway op jacht naar McGregors troon

10 december 2016
De koning is dood, lang leve de koning. Conor McGregor is niet langer de titelhouder in het vedergewicht en dus moet de UFC op zoek naar zijn opvolger. De speurtocht begint dit weekend.

Max Holloway en Anthony Pettis komen dan op UFC 206 in Toronto in actie. De inzet is een titelgevecht met José Aldo, die door de overstap van McGregor naar het lichtgewicht de titel in de schoot geworpen kreeg.

Maar er is een probleem. Wellicht komt Pettis niet in aanmerking voor een titelgevecht. Bij de weging was hij drie pond te zwaar en dan kan hij volgens de UFC-regels geen aanspraak maken op de interim-titel die automatisch recht geeft op een gevecht met de kampioen (Aldo).

Het gevecht gaat wel door, maar Holloway krijgt twintig procent van het prijzengeld van zijn tegenstander uitgekeerd, ongeacht winst of verlies.

Holloway
De ster van de 25-jarige Holloway is nog altijd rijzende. De jonge Hawaïaan won zestien van zijn negentien gevechten en zijn laatste verlies dateert van 2013 (tegen McGregor).

Sindsdien won hij negen partijen en kan hij met recht een van de grootste talenten in de UFC genoemd worden.

Pettis
Pettis bewandelde het afgelopen jaar de omgekeerde weg van McGregor. De man uit Milwaukee was voorheen de titelhouder in het lichtgewicht.

Nadat hij zijn kampioensgordel verloor aan Rafael dos Anjos, en vervolgens ook tegen Eddie Alvarez en Edson Barboza het onderspit delfde, besloot hij naar het vedergewicht te verkassen.

In augustus won hij zijn eerste partij tegen Charles Oliveira en hij krijgt nu de kans om zich te bewijzen tegen Holloway.

Titel of geen titel, te zwaar of niet; Pettis, die bekend staat om zijn kickboksen, is de favoriet volgens de bookmakers. De vraag is of winst voldoende is om Aldo uit te mogen dagen. (FOX Sports)

UFC 206 is in de nacht van zaterdag op zondag vanaf 04.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 2.