Novak Djokovic (links) met Boris Becker
Novak Djokovic (links) met Boris Becker - © Pro Shots

Becker: Djokovic werkte niet hard genoeg

7 december 2016
Boris Becker, sinds dinsdag de oud-coach van Novak Djokovic, vindt dat zijn voormalige pupil harder moet werken om weer de beste speler van de wereld te worden.

"Succes komt niet vanzelf", zegt Becker, die drie jaar de coach was van Djokovic, tegen SkySports.  

De Serviër bereikte dit jaar op Roland Garros een hoogtepunt, door zijn Career Slam te voltooien. Na zeges op Wimbledon, de Australian Open en de US Open won Djokovic in Parijs eindelijk ook zijn ontbrekende Grand Slam-titel.

Na het bereiken van die mijlpaal verloor Djokovic in een vroeg stadium op Wimbledon en op de Olympische Spelen in Rio.

Volgens Becker werkte hij niet hard genoeg. "Hij heeft de afgelopen zes maanden minder tijd doorgebracht op de baan dan hij eigenlijk zou moeten doen."

Vertrouwen
Toch heeft Becker er vertrouwen in dat Djokovic zich zal terugknokken naar de top. "Zijn nederlaag in de finale van de US Open tegen Stan Wawrinka deed pijn, net als het feit dat hij zijn nummer één-plaats kwijt is aan Andy Murray."

"Misschien had hij die nederlagen nodig om weer te weten wat het is om te verliezen. Ik ben ervan overtuigd dat hij terug zal komen in 2017, de nummer één-positie op de wereldranglijst zal heroveren en weer de meest dominante tennisser zal worden."

Dan moet Djokovic echter wel weer aan de slag, denkt Becker. "Hij moet wel weer aan het werk. Hij moet weer uren gaan maken en terugvinden wat hem zo goed maakt." (FOX Sports)