Tyreek Hill (links) wordt vastgegrepen door David Amerson van de Raiders
Tyreek Hill (links) wordt vastgegrepen door David Amerson van de Raiders - © ANP

Hill zet Chiefs in vuur en vlam, Johnson valt weg

9 december 2016
Kansas City Chiefs heeft met 21-13 van Oakland Raiders gewonnen, maar het ging na afloop vooral over twee mannen: Tyreek Hill en Derrick Johnson.

Het hele Arrowhead Stadion scandeerde zijn naam, tot verbazing van het team en hemzelf. Rookie Hill maakte zijn reputatie echter weer waar: hij staat dit seizoen al op negen touchdowns, inclusief zijn score van donderdagavond tegen Oakland.

Zijn populariteit bij Kansas City is toevallig tot stand gekomen. Door een liesblessure van wide receiver Jeremy Maclin kwam Hill op zijn positie te staan en werd hij automatisch gedwongen aanvallender te spelen. Het bleek een schot in de roos voor de Chiefs.

Maclin keerde tegen de Raiders teug in de basis, maar dat deed niets af aan het goede spel van Hill. Door de zege zijn de Chiefs op gelijke hoogte gekomen met koploper Raiders in de AFC West en liggen ze op Super Bowl-koers.

Helaas was er ook slecht nieuws te noteren voor Kansas City. Derrick Johnson scheurde zijn achillespees af in het tweede kwart en staat lang aan de kant. De linebacker miste in 2014 al bijna het hele seizoen door eenzelfde kwetsuur. (FOX Sports)