Sjinkie Knegt
Sjinkie Knegt - © Pro Shots

Brons voor Knegt en Schulting in Shanghai

10 december 2016
Aan de hegemonie van shorttracker Sjinkie Knegt op de 1500 meter is zaterdag een einde gekomen.

Na twee zeges op rij bij de wereldbekers van Calgary en Salt Lake City volgde de derde plaats in Shanghai. De Friese schaatser boog in de finale voor de Zuid-Koreaan Lee Jung-su, die won in 2.20,224, en de Rus Semen Elistratov.

Knegt leek in de halve finales kansloos voor een plek in de eindstrijd, maar hij wist zich op de van hem bekende wijze naar voren te wringen en zelfs nog zijn heat te winnen.

In de finale nam Knegt het initiatief en lag lang aan de leiding. In de voorlaatste ronde gingen Lee en Elistratov hem voorbij en Knegt kon er niet meer overheen komen.

Ook brons voor Schulting
Suzanne Schulting heeft zaterdag de bronzen medaille veroverd op de 1500 meter bij de wereldbeker shorttrack in Shanghai. 

De Nederlandse schaatsster moest in de finale alleen buigen voor twee Zuid-Koreanen: Shim Suk-hee en Kim Ji-yoo.

Het is al haar vierde medaille van dit seizoen. De negentienjarige Groningse behaalde eerder zilver op de 1000 meter bij de wereldbeker in Salt Lake City en brons op dezelfde afstand bij de openingswedstrijd in Calgary.

Schulting had zich als winnares van haar heat in de halve finales geplaatst voor de finale. Daarin schaatste ze vrijwel de hele race in de derde positie. Het lukte haar in de slotronde niet haar twee Zuid-Koreaanse rivales in te halen. (FOX Sports/ANP)