Tom Brady
Tom Brady - © ANP

Brady weer eens beslissend voor New England Patriots

13 december 2016
Tom Brady heeft weer eens laten zien waarom hij een van de beste quarterbacks aller tijden is.

De spelverdeler van New England Patriots loodste zijn team maandag naar een 30-23 zege op rivaal Baltimore Ravens.

Het was alweer de elfde overwinning in dertien wedstrijden voor de koploper in de AFC East. Alleen Dallas Cowboys – de lijstaanvoerder in de NFC East – heeft dit seizoen eveneens een score van 11-2.

Voorsprong
De Patriots leken aanvankelijk op weg naar een eenvoudige zege tegen de beste defensie van de NFL. Aan het begin van de derde periode sloeg de thuisploeg zelfs een gat van twintig punten (23-3), nadat Martellus Bennett een pass van Brady had gepromoveerd tot touchdown.

Via maximale scores van Darren Waller en Kenneth Dixon en een fieldgoal van Justin Tucker vochten de Ravens zich vervolgens knap terug tot 23-20.

Op het moment dat de situatie penibel werd liet Brady zich echter weer eens gelden. De 39-jarige quarterback vond Chris Hogan met een pass over 79 yards voor de beslissende touchdown.

Brady zou de wedstrijd eindigden met 406 yards en drie touchdownpasses achter zijn naam. Hij hielp zichzelf zodoende aan de 202de zege uit zijn carrière. Vorige week werd hij alleen recordhouder in de NFL met zijn 201ste overwinning. (FOX Sports)