Peter Budaj
Peter Budaj - © ANP

LA Kings maakt einde aan ongeslagen reeks Penguins

17 december 2016
Na zeven overwinningen op rij weet Pittsburgh Penguins weer wat verliezen is.

De koploper van de Metropolitan Division ging vrijdagnacht in over-time met 0-1 onderuit tegen Los Angeles Kings.

Tyler Toffoli werd de matchwinnaar voor de bezoekers. De 24-jarige Canadees was trefzeker in de eerste minuut van verlenging, nadat de ploegen het net niet hadden gevonden tijdens de reguliere speeltijd.

De Kings konden met name keeper Peter Budaj bedanken voor het houden van de ‘nul’. De Slovaak, die dinsdag tegen Buffalo Sabres nog werd gewisseld na een matig optreden, tekende voor maar liefst 39 reddingen.

De derde shut-out van Budaj dit seizoen was des te opmerkelijker, aangezien de Penguins niet minder dan 39 goals hadden gemaakt in hun laatste zeven wedstrijden.

Uitdaging
“Ik was blij dat ik vanavond de kans kreeg om te spelen”, verklaarde Budaj bij NHL.com. “Het was een enorme uitdaging voor ons team, vooral vanwege het feit dat zij de laatste tijd thuis zo sterk waren.”

“Zij waren in topvorm in de laatste zeven duels. Vandaag was misschien niet zo fraai, maar het zijn twee erg belangrijke punten voor ons.”

Ondanks de nederlaag gaan de Penguins nog altijd aan kop in de Metropolitan Division van de Eastern Conference met een punt voorsprong op New York Rangers. De Kings hebben de leiding in de wild card race van de Western Conference. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Washington Capitals en Montreal Canadiens zie je in de nacht van zaterdag op zondag om 01.00 uur op FOX Sports 6