Sjinkie Knegt
Sjinkie Knegt - © ANP

Knegt grijpt zilver in Zuid-Korea

17 december 2016
Shorttracker Sjinkie Knegt heeft zaterdag opnieuw een medaille veroverd in de wereldbeker.

Hij pakte het zilver op de 1500 meter bij de wedstrijden in het Zuid-Koreaanse Gangneung. De Fries moest in de finale alleen Lee Jung-su voor zich dulden.

Die drukte voor het oog van zijn thuispubliek zijn schaats net iets eerder over de meet dan Knegt, die eerder in de wereldbekercyclus van dit seizoen twee keer goud en een keer brons won op deze afstand. In de ijshal van Gangneung worden in 2018 de olympische wedstrijden afgewerkt.

Knegt plaatste zich overtuigend voor de eindstrijd van de 1500 meter. Met groot machtsvertoon won de 27-jarige schaatser uit Bantega zijn heat in de halve finales. In de finale nam Knegt in de voorlaatste ronde nog even de leiding, maar Lee Sung-ju kwam er toch nog langs.

Rianne de Vries
Rianne de Vries eindigde als vierde op de 1000 meter. Ze schaatste een sterke halve finale door de race vanaf de start te controleren, maar in de finale zat er geen stunt in. De Britse Elise Christie pakte het goud.

Suzanne Schulting, een week geleden in Shanghai nog goed voor brons, miste nu de finale van de 1500 meter. Ze kwam in haar manche ten val en was daarmee uitgeschakeld. Itzhak de Laat werd derde in zijn halve finale van de 1000 meter en mocht aantreden in de B-finale. Die won hij. (ANP)