Jake Arrieta
Jake Arrieta - © ANP

Zure tatoeage voor Jake Arrieta na verloren weddenschap

17 december 2016
Chicago Cubs-pitcher Jake Arrieta zal 2016 niet snel meer vergeten.

Niet alleen hielp hij Chicago Cubs aan de historische zege in de World Series tegen Cleveland Indians, de 30-jarige werper zal vanaf nu dagelijks herinnerd worden aan het afgelopen jaar dankzij een zure tatoeage.

Aanleiding voor het permanente plaatje was de halve eindstrijd van de College World Series tussen TCU Horned Frogs en Coastal Carolina Chanticleers van afgelopen zomer.

Arrieta, een oud-student van TCU, wedde met ploeggenoot en voormalig Chanticleer Tommy La Stella dat zijn universiteit door zou dringen tot de finale. De verliezer beloofde een tatoeage van de concurrent te zetten.

Frogs gefileerd
Helaas voor Arrieta werden zijn Horned Frogs gefileerd door de Chanticleers, die uiteindelijk ook met de eindzege aan de haal gingen. De ace van de Cubs liet zich echter niet kennen en hield zich aan zijn belofte.

"Het is niet ideaal", verklaarde hij met gevoel voor understatement op Twitter. "Maar een weddenschap is een weddenschap."

Afgezien van de tatoeage kan Arrieta terugkijken op een mooi 2016. De pitcher was cruciaal tijdens de eerste eindzege in de World Series van de Cubs sinds 1908. Hij bezorgde zijn ploeg twee overwinningen in Cleveland tijdens de 4-3 zege op de Indians. (FOX Sports)