Tom Brady (12)
Tom Brady (12) - © ANP

New England Patriots pakt titel in AFC East

19 december 2016
New England Patriots heeft voor de achtste keer op rij de titel in de AFC East veroverd.

De formatie van quarterback Tom Brady was met 3-16 te sterk voor de regerend Super Bowl-winnaar Denver Broncos.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg in het reguliere seizoen zijn de Patriots (12-2) niet meer te achterhalen door Miami Dolphins. De naaste belager kwam zondag met een eenvoudige overwinning bij New York Jets op negen zeges en vijf nederlagen voor de jaargang.

Voor de Patriots was het alweer de veertiende divisietitel in de zestien jaar sinds Brady zijn debuut maakte in 2000. Vier keer was het kampioenschap in de AFC East de eerste stap richting de uiteindelijke winst in de Super Bowl.

Dompers in Denver
Ondanks de fraaie statistieken van Brady dit millennium zal hij nooit met plezier naar Denver afreizen. De quarterback verloor maar liefst zeven van zijn eerdere negen uitwedstrijden in Colorado, inclusief de AFC Championschip-wedstrijd van vorig seizoen.

Ook het duel van zondagnacht was er een om snel te vergeten voor Brady. In een matige wedstrijd van beide kanten wist alleen LeGarrette Blount een touchdown te maken na een kick van Stephen Gostkowski. De kicker tekende zelf voor drie fieldgoals.

Brady, die succesvol was met slechts 16 passes uit 32 pogingen, eindigde de wedstrijd met 188 yards achter zijn naam. (FOX Sports)