Milos Raonic
Milos Raonic - © ANP

Krajicek combineert: "Aan de slag met Raonic, een mooie kans"

20 december 2016
Op maandag druppelden de eerste geluiden al door, op dinsdag is het officieel geworden. Richard Krajicek gaat aan de slag als coach van Milos Raonic.

De nummer drie van de wereld maakte dat bekend via Instagram.

 

"Ik weet zeker dat Richard met zijn ervaring en als Wimbledon-kampioen me kan helpen om mijn nieuwe en hogere doelen voor 2017 te bereiken'', schreef Raonic.

Grand Slam
De 25-jarige Canadees verbrak onlangs de samenwerking met de Spaanse ex-tennisser Carlos Moya, die afgelopen seizoen als zijn coach fungeerde.

Raonic beleefde een persoonlijk topjaar, waarin hij de finale van Wimbledon haalde en klom naar de derde plek op de mondiale ranglijst.

Met Krajicek aan zijn zijde hoopt Raonic komend seizoen zijn eerste Grand Slam-titel te winnen. De twee werkten afgelopen seizoen al heel even samen, maar toen kwam het niet tot een akkoord. Nu gaat de 45-jarige Nederlander wel als coach van de Canadees aan de slag.

Rotterdam
Krajicek blijft daarnaast de komende drie jaar aan als toernooidirecteur van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Dat maakte Jolanda Jansen, directeur van Rotterdam Ahoy, bekend.

"Deze twee banen zijn voor mij een ideale combinatie", aldus Krajicek op de toernooiwebsite. "Ik liep al even rond met de ambitie om te gaan coachen en om dan aan de slag te kunnen met een topspeler als Milos Raonic is natuurlijk een mooie kans. Dat Rotterdam Ahoy daarnaast het vertrouwen uitspreekt om de komende jaren met me door te willen maakt het compleet. Ik heb al eerder gezegd dat dit, na zelf spelen, de mooiste baan in tennis is." (FOX Sports/ANP)