Kvitova in actie tijdens de Fed Cup
Kvitova in actie tijdens de Fed Cup - © Pro Shots

Petra Kvitova geopereerd aan hand

20 december 2016
Tennisster Petra Kvitova heeft een operatie aan haar linkerhand moeten ondergaan.

De tweevoudig winnares van Wimbledon (2011 en 2014) werd dinsdag in haar appartement in de Tsjechische stad Prostejov met een mes aangevallen door een inbreker.

De linkshandige tennisster is niet levensbedreigend gewond, maar had wel een operatie nodig om de schade aan haar 'tennishand' te verhelpen.

Volgens haar manager drong de inbreker met een list haar appartement binnen. In het handgemeen dat volgde, raakte de 26-jarige Kvitova gewond.

Ze reageerde later op Facebook:

"In mijn poging mezelf te verdedigen, ben ik zwaargewond aan mijn linkerhand geraakt. Ik ben geschokt, maar gelukkig leef ik nog", aldus Kvitova. "De verwonding is ernstig en ik zal specialisten nodig hebben, maar iedereen die mij kent weet dat ik sterk ben en dit zal bestrijden."

De 26-jarige linkshandige zou meedoen aan de Hopman Cup, maar de nummer elf van de wereld zegde af voor het landentoernooi dat van 1 tot en met 7 januari in het Australische Perth wordt gespeeld vanwege een stressfractuur in haar rechtervoet.

Australian Open
"Uit een MRI-scan blijkt dat het weliswaar beter gaat met mijn voet, maar dat het herstel niet zo snel vordert als ik had gewild'', zei Kvitova, die vorige maand met Tsjechië de Fed Cup won, eerder op dinsdag.

Kvitova hoopt op tijd fit te zijn voor de Australian Open. Ze wordt in Perth vervangen door Lucie Hradecka, die een koppel vormt met Adam Pavlasek.

Aan het toernooi in Australië doen acht landen mee. Roger Federer maakt bij de Hopman Cup zijn rentree na maandenlange afwezigheid vanwege knieklachten. De 35-jarige Zwitser vormt een koppel met Belinda Bencic. (FOX Sports/ANP)