Petra Kvitova
Petra Kvitova - © Pro Shots

Drie maanden rust en herstel voor 'sterke' Kvitova

21 december 2016
Petra Kvitova staat drie maanden aan de kant nadat ze geopereerd werd aan haar hand. De Wimbledon-winnares van 2011 en 2014 mist dus de Australian Open.

Dokteren verwachten dat de nummer elf van de wereld weer terugkeert op topniveau.

Dinsdagochtend werd de 26-jarige Tsjechische tennisster door een inbreker in haar appartement in Prostejov verrast. Bij een schermutseling werd de linkshandige Kvitova met een mes aan haar goeie hand verwond.

"In mijn poging mezelf te verdedigen, ben ik zwaargewond geraakt", schreef ze later op Facebook. "Ik ben geschokt, maar gelukkig leef ik nog. De verwonding is ernstig en ik zal specialisten nodig hebben, maar iedereen die mij kent weet dat ik sterk ben en dit zal bestrijden."

Gips
De operatie duurde drie uur en drie kwartier. In alle vijf de vingers moesten pezen hersteld worden en ook twee zenuwen waren beschadigd.

"Ze is ernstig geblesseerd, maar Petra is jong en sterk. De dokters zien dan ook geen enkele reden waarom ze niet op topniveau kan terugkeren", aldus haar woordvoerder Peter Tejkal.

"Petra zal zes tot acht weken in het gips moeten en pas over drie maanden zal ze de hand weer kunnen belasten." Dat betekent dat ze de Australian Open, die gepland staat van 16 tot en met 29 januari, mist. De Tsjechische hoopte maandag nog daar aan mee te kunnen doen als ze op tijd was hersteld van een voetblessure.

Kvitova won enkele weken geleden nog voor de vijfde keer de Fed Cup met Tsjechië en pakte in de zomer brons op de Spelen in Rio. (FOX Sports)