Hét moment van de wedstrijd Bullock mist zijn field goal-kans
Hét moment van de wedstrijd Bullock mist zijn field goal-kans - © ANP

Texans pakken titel na misser Bengals

25 december 2016
Houston Texans heeft na een 12-10 overwinning op Cincinnati Bengals de AFC South Divison gewonnen en zich geplaatst voor de play-offs.

De zege werd door het oog van de naald behaald, want in de slotfase miste Randy Bullock een 43-yard field goal. De Bengals-kicker trapte onder grote druk niet tussen de palen, maar ernaast. Dit tot grote opluchting van het thuispubliek, dat vervolgens de overwinning in de divisie groots vierde.

De Texans wisten vooraf al dat winst genoeg zou zijn, omdat titelconcurrent Tennessee Titans zaterdag van Jacksonville Jaguars verloor.

De Amerikaanse sportpers omschreef de eindzege van de Texans in de South Division als 'typerend voor het hele seizoen voor Houston: saai en lelijk'.

Topper gaat nergens meer om
Ook tegen de Bengals startten de zuiderlingen stroef. Quarterback Tom Savage gooide geen enkele touchdown en noteerde niet één interceptie. Pas in het vierde kwart gooide hij 102 van zijn totale aantal van 176 yards in de wedstrijd.

De eerstvolgende wedstrijd, tegen Tennessee Titans, leek eerst nog beslissend te gaan zijn voor het divisiekampioenschap, maar door de uitslagen dit weekend gaat die topper nergens meer om.

Houston heeft de titel op zak en speelt een week na het duel met de Titans eerst thuis in het eerste play-off-duel. (FOX Sports)

Meer LIVE NFL rond de feestdagen: Steelers vs Ravens, eerste kerstdag, 22.30 uur FOX Sports 2

Chiefs vs Broncos, tweede kerstdag, 02.30 uur FOX Sports 2

Cowboys vs Lions, dinsdag 27 december, 02.30 uur FOX Sports 2