Marianne Vos
Marianne Vos - © ANP

Marianne Vos ook de beste in Baal

1 januari 2017
Marianne Vos heeft zondag haar derde zege in vijf wedstrijden geboekt.

De zevenvoudig wereldkampioene veldrijden was op nieuwjaarsdag de sterkste in de Grote Prijs Sven Nys in het Belgische Baal.

Vos, die ook al won in Heusden-Zolder en Diegem, koos twee ronden voor het einde de aanval en kreeg de Belgische Ellen Van Loy mee.

De Brabantse wist de Vlaamse uit het wiel te rijden en reed de laatste ronde alleen aan kop. Ze kwam met ruime voorsprong op Van Loy over de finish.

Regerend wereldkampioene Thalita de Jong spurtte naar de derde plaats.

De wedstrijd in Baal maakte deel uit van de DVV-Trofee. De Jong heeft met nog één wedstrijd voor de boeg nog altijd de leiding in het klassement met 42 seconden voorsprong op de Belgische kampioene Sanne Cant.

Mannen
Bij de mannen zegevierde Europees kampioen Toon Aerts. De Belg rondde een vroege aanval succesvol af en wist zelfs nog topfavoriet en landgenoot Wout Van Aert voor te blijven.

De derde plaats was ook voor een Belg, Michael Vanthourenhout. Corné van Kessel was op de zevende plaats de beste Nederlander.

Mathieu van der Poel ontbrak in Baal. Hij voelde zich onvoldoende hersteld van de nekblessure die hij donderdag opliep door een val in de Azencross. (ANP)