Richard Rodgers van Green Bay Packers in duel met Tahir Whitehead en Tavon Wilson van Detroit Lions
Richard Rodgers van Green Bay Packers in duel met Tahir Whitehead en Tavon Wilson van Detroit Lions - © ANP

Packers en Lions naar play-offs, drie trainers weg

2 januari 2017
Green Bay Packers is eerste geworden in de NFC North. In een duel met directe concurrent Detroit Lions werd met 24-31 gezegevierd.

Ondanks de nederlaag stomen beide clubs door naar de wildcard-ronde van de NFL-play-offs. Green Bay ontmoet daarin volgende week New York Giants, de Lions staan tegenover Seattle Seahawks.

De Packers zagen in hun zesde overwinning op rij wel drie cornerbacks uitvallen met blessures. Achter de namen van Quinten Rollins (nek), Makinton Dorleant (knie) en Damarious Randall (knie) staan grote vraagtekens voor de eerste wildcard-play-off met de Giants.

Redskins balen
De ploeg uit New York won eerder op zondag met 19-10 van aartsrivaal Washington Redskins. De Giants, die voor deze wedstrijd al zeker waren van deelname aan de play-offs, speelden in hun sterkste opstelling en gaven daarmee het signaal af dat zij hun rivaal uit het seizoenstoetje wilden houden. Daar slaagden ze nog in ook.

In de AFC West ging de titel naar Kansas City Chiefs. Zij boekten een zwaarbevochten 37-27 overwinning op San Diego Chargers, die prompt hun trainer ontsloegen na de nederlaag. Mike McCoy werd na vier seizoenen aan de kant gezet.

Kelly en Kubiak weg
McCoy was niet het enige slachtoffer. San Francisco 49ers ontsloeg trainer Chip Kelly én general manager Trent Baalke. De 49ers sloten het reguliere seizoen af met een nederlaag tegen Seattle Seahawks (25-23) en missen de play-offs.

Gary Kubiak, die vorig seizoen nog de Super Bowl won met de Denver Broncos, besloot af te treden wegens gezondheidsredenen. De 55-jarige coach werd in oktober nog naar het ziekenhuis gebracht vanwege migraineaanvallen. In 2013 kreeg hij ook al een beroerte.

Ook de Broncos missen de play-offs. (FOX Sports).