Michael van Gerwen
Michael van Gerwen - © ANP

"Van Gerwen is de dartende Messi, een genie in zijn sport"

3 januari 2017
De Britse pers schrijft dinsdag vol bewondering over darter Michael van Gerwen.

De Brabander pakte in Londen de wereldtitel door in de finale titelverdediger Gary Anderson te verslaan (7-3).

"Een formidabele, onverslaanbare combinatie van goddelijk talent en intimiderende mentale kracht'', omschrijft The Guardian de klasse van Van Gerwen.

De BBC is vooral onder de indruk van de hoge kwaliteit die Van Gerwen, die liefst twintig keer de maximale 180 punten wierp en met een gemiddelde van 107,79 zijn dominantie aantoonde, liet zien. "Hij overklaste Anderson en is de beste darter op deze planeet."

'De Messi van darts'
Ook The Telegraph komt superlatieven tekort om het vakmanschap van Van Gerwen te eren. "Dit was een van de meest adembenemende dartsvoorstellingen ooit. Op een avond als deze, als Van Gerwen het vakje van de triple 20 behandelt als zijn persoonlijke voodoo-pop, voel je je bijzonder bevoorrecht daar getuige van te zijn. Hij is een genie in zijn sport.''

De krant stelt dat Van Gerwen nog een lange weg heeft te gaan om de Engelse legende Phil Taylor, die zestien wereldtitels in bezit heeft, te evenaren. "Maar hij kan nu al claimen dat hij de beste darter is die de sport ooit heeft aanschouwd.''

Van Gerwen zelf kon zich daar helemaal in vinden. "Phil Taylor is de grootste ooit, maar ik ben de beste. Zo is het", zei hij bij de NOS.

The Daily Mail noemde Van Gerwen al eens 'de Lionel Messi van darts' en herhaalde die woorden. "In deze zinderende finale zagen we weer waarom deze krant hem zo noemt. The New York Times noemde hem zelfs 'de Michael Jordan van deze sport'. Van Gerwen was een klasse apart.'' (FOX Sports/ANP)

Van Gerwen is Speler van het Jaar

4 januari 2017
Van Gerwen is Speler van het Jaar
Darter Michael van Gerwen is woensdagavond tijdens het jaarlijkse banket van de professionele dartsorganisatie PDC overladen met prijzen.