Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel - © Pro Shots

Mathieu van der Poel op tijd hersteld voor NK

5 januari 2017
Veldrijder Mathieu van der Poel heeft nauwelijks meer last van de nekblessure die hij vorige week opliep bij een val in de Azencross in Loenhout.

Hij verschijnt zondag in Sint-Michielsgestel met een goed gevoel aan de start voor een mogelijk derde Nederlandse titel op rij bij de elite.

Van der Poel kwam hard ten val in Loenhout. Hij kneusde zijn nek en sloeg ook een paar crossen over. "Mijn nek voelt nog een beetje stijf aan, maar zowel op als naast de fiets ervaar ik eigenlijk geen probleem meer", blikt hij vooruit naar de nationale titelstrijd. "Ik heb twee dagen moeten rusten en daarna kon ik de training weer hervatten.''

Voor de regerend kampioen telt alleen de zege in Sint-Michielsgestel. "Met minder mag ik niet tevreden zijn", zegt hij. "Het is leuk om Nederlands kampioen te worden. Als het lukt, heb ik toch al een trui op zak. Het parcours zal ik pas zondag voor het eerst zien. Ik weet dat het een snelle omloop is, met veel draaien en keren. Dat moet me liggen dus."

Concurrenten
Van der Poel houdt rekening met drie grote concurrenten. "Lars van der Haar en Lars Boom zullen zeker weerwerk bieden en ik verwacht ook Corné van Kessel voorin. Hij maakte het mij al eens knap lastig dit seizoen in Brabant op een omloop die vergelijkbaar is met die van zondag.'' (FOX Sports/ANP)