Milos Raonic
Milos Raonic - © ANP

Raonic neemt in Brisbane revanche op Nadal

6 januari 2017
Milos Raonic heeft zich in Brisbane ten koste van Rafael Nadal geplaatst voor de halve finales. De Canadees won in drie sets van de Spanjaard, van wie hij vorige week in Abu Dhabi nog verloor: 4-6, 6-3, 6-4.

In de openingsfase dicteerde de Spanjaard de wedstrijd. Een slordige servicegame van Raonic op 2-2 koste de nummer drie van de wereld de set. Nadal was sterk op z'n eigen opslag en op het zesde setpunt was het raak: 6-4.

Aan het einde van eerste de set kwam Raonic, die gecoached wordt door Richard Krajicek, beter in de wedstrijd. Die lijn zette hij in de tweede set door. Op 4-3 brak hij Nadal waarna hij de set op love binnenhaalde: 6-3.

Tikje
Die klap kwam de nummer negen van de wereld niet te boven. De Spanjaard maakte aan het begin van de derde set veel fouten en leverde direct zijn service in. Raonic gaf zijn tegenstander geen kans meer en serveerde de wedstrijd overtuigend uit: 6-4.

In de halve finales speelt Raonic tegen Grigor Dimitrov. De Bulgaar won met in drie sets van Dominic Thiem uit Oostenrijk: 6-3, 4-6, 6-3.

Wawrinka
De andere halve finale gaat tussen Stan Wawrinka en Kei Nishikori. De Zwitser won in drie sets van Kyle Edmund uit Groot-Brittannië. Nishikori was te sterk voor de thuisspelende Jordan Thompson. (FOX Sports)