Pinturault
Pinturault - © FOXSports.NL

Fransman Pinturault prolongeert wereldbeker op combinatie

13 januari 2017
De Franse alpineskiër Alexis Pinturault heeft vrijdag in Wengen de wereldbeker op de combinatie (slalom en afdaling) geprolongeerd.

Bij de tweede en laatste wedstrijd voor dit klassement eindigde de titelhouder op de twintigste plaats. Dat was net voldoende om de leidende positie in de eindrangschikking te behouden.

Hij had de eerste wedstrijd eind december in Santa Caterina gewonnen. Zijn belangrijkste rivaal Marcel Hirscher uit Oostenrijk, tweede na het eerste tweeluik, verscheen in Wengen niet aan de start.

Tot vorig jaar moesten er minimaal drie wedstrijden op de combinatie worden afgewerkt om een eindklassement te kunnen opstellen. In deze winter waren echter al twee wedstrijden voldoende.

Hintermann achter Pinturault
De Zwitser Niels Hintermann eindigde na de slalom en de afdaling in Wengen op de eerste plaats in het dagklassement. Daarmee klom hij in het eindklassement naar de tweede plek, op slechts elf punten van Pinturault.

Pinturault was ook in 2013 en 2014 de beste in de combinatie. In 2015 eindigde de bronzen medaillewinnaar van Sotchi (op de reuzenslalom) als tweede. (FOX Sports/ANP)