Evert Hoolwerf
Evert Hoolwerf - © Pro Shots

Van der Geest en Hoolwerf winnen in Rotterdam

13 januari 2017
Lisa van der Geest heeft zichzelf vrijdagavond in Rotterdam een mooi verjaardagscadeau gegeven. De 23-jarige schaatsster uit Warmond schreef de negende marathon van de KPN Cup op haar naam.

Van der Geest was de verdiende winnares. Ze was rondenlang in de aanval, maar het peloton pakte haar terug. Na tachtig ronden won Van der Geest alsnog in de eindsprint.

Jessica Merkens eindigde als tweede, Aggie Walsma kwam als derde over de finish.

"Dit is wel heel speciaal. Winnen is altijd al bijzonder, maar dan ook nog eens op je verjaardag. Dat ga ik waarschijnlijk niet nog eens meemaken", zei Van der Geest.

Elma de Vries bleef de leidster in het klassement. Erkende afmakers als Irene Schouten, Francesca Lollobrigida en Janneke Ensing ontbraken in Rotterdam.

Hoolwerf
Bij de mannen zegevierde Evert Hoolwerf, gevolgd door Crispijn Ariëns en Bart de Vries. Voor de 21-jarige Hoolwerf was het zijn zesde overwinning op het hoogste niveau.

Slechts zestien rijders haalden na 125 ronden de finish. Hoolwerf kon na de slijtageslag zegevieren door drie medevluchters te verslaan in de eindsprint.

"Ik had echt nooit gedacht dat ze ons zouden laten wegrijden. En dat die andere drie ook nog eens met mij naar de streep reden. Dit was voor mij het ideale scenario en ik wist dat ik het ging afmaken", sprak Hoolwerf opgetogen.

Mats Stoltenborg handhaafde zich nipt in het oranje leiderspak. Hij heeft nog 0,9 punt voorsprong op Bob de Vries. (ANP)