Braden Holtby (midden)
Braden Holtby (midden) - © ANP

Washington Capitals en Braden Holtby trekken goede lijn door

14 januari 2017
Washington Capitals en keeper Braden Holtby zijn momenteel niet te kloppen. De runner-up in de Metropolitan Division legde vrijdagnacht Chicago Blackhawks met 6-0 over de knie.

Het was alweer de achtste overwinning op rij voor de Capitals, die Holtby opnieuw de ‘nul’ zagen houden. Met 24 reddingen tekende hij voor zijn zesde shut-out van het seizoen, het meeste van alle goalies in de NHL.

Aan de andere kant van het ijs stelden doelpuntenmakers Jay Beagle (2), Nicklas Backstrom, Brett Connolly, Tom Wilson en T.J. Oshie de overwinning veilig.

Opmerkelijk
Holtby hoefde in zijn laatste vijf duels slechts drie goals te incasseren. De recente successen van de Canadees zijn opmerkelijk, nadat hij twee weken geleden drie keer werd geklopt op acht schoten tegen Toronto Maple Leafs.

“Ik heb gewerkt aan een aantal zaken waarin ik beter wilde worden. Daarnaast hebben we aardig gespeeld in die periode”, verklaarde Holtby tegenover NHL.com. “We hebben bovendien hier en daar wat geluk gehad met een paar pucks op de paal. We zijn er nog niet, maar ons spel en mijn vorm gaan de goede kant op.” (FOX Sports)