Tom Brady (rechts) en Dion Lewis vieren de derde touchdown van de running back
Tom Brady (rechts) en Dion Lewis vieren de derde touchdown van de running back - © ANP

Patriots en Falcons door naar volgende ronde play-offs

15 januari 2017
New England Patriots heeft zich voor de zesde keer op rij geplaatst voor de AFC Championship, de laatste horde voor de Super Bowl.

Het team van superster Tom Brady was in de divisonal play-offs met 34-16 te sterk voor Houston Texans.

De Patriots hopen dit seizoen voor de vijfde keer onder quarterback Brady en coach Bill Belichick de Super Bowl te veroveren. Het succesvolle duo sleepte de titel eerder in de wacht in 2001, 2003, 2004 en 2014.

De Texans, die tijdens het reguliere seizoen nog met 27-0 onderuit waren gegaan in Massachusetts, waren dit keer niet plan om zich zomaar gewonnen te geven. De kampioen van de AFC South forceerde tijdens de eerste helft twee turnovers en had halverwege slechts een achterstand van vier punten, 17-13.

Hattrick Lewis
De nipte voorsprong dankten de Patriots met name aan Dion Lewis. De running back, die geen enkele touchdown had gemaakt sinds oktober 2015, tekende meteen in het eerste kwart voor twee maximale scores. Hij scoorde na een pass van Brady en promoveerde vervolgens een kickoff-return tot touchdown.

Lewis maakte zijn hattrick compleet in het vierde kwart met een rushing touchdown. Hij werd daarmee de eerste speler ooit in het naseizoen die in een wedstrijd op de drie verschillende manieren wist te scoren.

De Patriots hadden ondertussen de duimschroeven aangedraaid, waardoor de bezoekers in de tweede helft niet verder kwamen dan een enkele fieldgoal van Nick Novak.

Falcons verder
De Patriots krijgen de Conference Championships gezelschap van Atlanta Falcons. De kampioen van de NFC South versloeg Seattle Seahawks met 36-20.

Matt Ryan was weer eens de grote man bij de Falcons. De quarterback was goed voor 338 yards en drie touchdown-passes.

Mede door zijn optreden draaide de thuisploeg een vroege 7-10 achterstand om in een 36-13 voorsprong in het vierde kwart. Een late touchdown van wide receiver Doug Baldwin was slechts een doekje voor het bloeden bij Seattle. (FOX Sports)