Valtteri Bottas
Valtteri Bottas - © Pro Shots

'Rosberg-stoeltje' definitief voor Bottas

16 januari 2017
De overgang van Valtteri Bottas naar Mercedes is rond. De 27-jarige Fin is de opvolger van Nico Rosberg, die na zijn wereldtitel van vorig seizoen onverwacht zijn loopbaan beëindigde.

Nadat duidelijk was geworden dat de topcoureurs Sebastian Vettel (Ferrari), Fernando Alonso (McLaren) en Max Verstappen (Red Bull) hun teams dit jaar trouw blijven, kwam Mercedes uit bij Bottas, die het afgelopen jaar zijn vierde seizoen voor Williams reed.

Hij haalde zijn beste klassering in Canada met de derde plaats. De Fin heeft nauwe contacten met teambaas Toto Wolff van Mercedes, die een van zijn zaakwaarnemers is.

Wehrlein
Pascal Wehrlein werd ook een tijdje genoemd als opvolger van Rosberg, maar hij vertrekt bij Mercedes. De 22-jarige Duitser, de DTM-kampioen van 2015, maakt de overstap naar Sauber, waar hij tweede rijder wordt naast de Zweed Marcus Ericsson.

Wehrlein reed afgelopen jaar voor het kleinere Manor. Hij haalde een punt in het WK-klassement door als tiende te finishen in de Grote Prijs van Oostenrijk. (FOX Sports/ANP)