Mike Tomlin (l) en Bill Belichick
Mike Tomlin (l) en Bill Belichick - © ANP

Steelers-coach op 'SnapFace': "De Patriots zijn klootzakken"

17 januari 2017
Pittsburgh Steelers-coach Mike Tomlin heeft de toon een week voor het treffen met New England Patriots gezet.

In het motivatiepraatje na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Kansas City Chiefs riep de coach de gevleugelde woorden: "The Patriots are assholes."

Zondag vechten de Steelers en Patriots onderling om een plek in de Super Bowl.

Facebook Live 
Op zich is het niet zo bijzonder dat Tomlin zijn team gelijk op scherp zette. Wat wel opvallend is, is dat zijn speech werd gelivestreamd op Facebook door wide receiver Antonio Brown. Inmiddels is het filmpje verwijderd van Facebook, maar het is in zijn geheel terug te kijken op YouTube.

Ook is nog te horen dat Tomlin wil dat zijn spelers low profile gaan op social media. Een advies dat Brown gelijk in de wind sloeg.

SnapFace
Tomlins collega, Bill Belichick, reageerde op zijn eigen authentieke manier op de controverse: "Zoals jullie weten zit ik niet op ​SnapFace​ enzo. Ik snap die dingen niet."

Op ​WEEI​, een radiostation uit Boston, ging Belichick verder in op zijn aversie tegen social media: "Ik ben hard bezig om ons team klaar te krijgen. Ik maak me niet echt druk om wat zij op InstantChat zetten, of wat dan ook."

Rivaliteit
De Steelers werden in 2001 en 2004 uitgeschakeld in de play-offs door de Patriots en kennen net als de mannen uit New England veel succes sinds de eeuwwisseling.

Zo wonnen de Steelers in 2005 en 2008 de Super Bowl en verloren ze in 2010 de finale van Green Bay Packers.

In oktober wonnen de Pats nog van de Steelers in het reguliere seizoen. In Pittsburgh werd het 27-16 voor de Patriots.

Zondag krijgen de Patriots thuis de kans om zich voor de zevende keer sinds 2001 - het jaar dat het gouden duo Belichick en quarterback Tom Brady werd geboren - voor de play-offs te plaatsen. (FOX Sports)