James Ellington (midden)
James Ellington (midden) - © Pro Shots

Zwaargewonde Britse sprinters moeten vrezen voor carrière

18 januari 2017
De Britse topsprinters James Ellington en Nigel Levine zijn zwaargewond geraakt bij een verkeersongeluk op het Spaanse eiland Tenerife.

De twee moeten wellicht vrezen voor het einde van hun topsportcarrière. De atleten liggen in het ziekenhuis op het Spaanse eiland.

Het duo zat samen op een motor en werd geschept door een auto, die op de verkeerde weghelft reed. Ellington is er het slechtst aan toe. Hij heeft vermoedelijk zijn scheenbeen, kuitbeen en bekken gebroken.

Levine zou ook zijn bekken hebben gebroken. De Britse atletiekbond kon woensdag nog niet de precieze ernst van de verwondingen melden. Er is overleg met de artsen.

Ellington won afgelopen zomer bij de EK atletiek in Amsterdam het goud met het Britse kwartet op de 4x100 meter. Hij was ook actief op de Olympische Spelen in Rio.

Levines specialiteit is de 400 meter. Hij won goud op de 4x400 meter bij de EK van 2014 in Zürich. Het tweetal wordt getraind door de voormalig topsprinter Linford Christie.

Ellington liet aan de BBC weten dat het een wonder is dat hij en Levine nog leven. “We hebben een engel op onze schouders gehad. Ik snap niet hoe we dit overleefd hebben. Nigel en ik hebben sterke karakters en we zullen vechten voor ons herstel." (FOX Sports/ANP)