Novak Djokovic
Novak Djokovic - © ANP

Australian Open - Wildcard Istomin stunt tegen Djokovic

19 januari 2017
Voor Novak Djokovic zit de Australian Open er al na tweede ronden op. De titelverdediger ging in vijf sets onderuit tegen wildcard Denis Istomin uit Oezbekistan: 6-7, 7-5, 6-2, 6-7, 4-6.

Voor Djokovic, die in Melbourne al zes keer de titel greep, is het de eerste keer sinds 2008 dat hij niet minimaal de kwartfinales haalt.

Voor Istomin, aan de andere kant, was het de derde keer dat hij de derde ronde in Melbourne haalde. Elke keer was het tevens het eindstation voor de 30-jarige Oezbeek.

Brutaal
De nummer 117 van de wereld trok meteen brutaal van leer tegen Djokovic. Hij pakte de eerste break van de wedstrijd op 3-3 in de eerste set en was het koelbloedigste in de uiteindelijke tiebreak.

Djokovic antwoordde zoals je van de mondiale nummer twee zou verwachten en sloeg terug in de tweede en derde set. Het was echter opnieuw Istomin die in het vierde bedrijf de tiebreak naar zich toe trok.

De underdog maakte vervolgens de verrassing compleet door ook de vijfde set binnen te slepen. Hij sloeg op 2-2 door de service van Djokovic heen en kwam daarna niet meer in de problemen. (FOX Sports)