Matt Ryan (l) en Aaron Rodgers
Matt Ryan (l) en Aaron Rodgers - © ANP

Championship Sunday: de laatste horde voor de Super Bowl

22 januari 2017
Na vandaag is bekend wie het in de Super Bowl tegen elkaar opnemen. Atlanta Falcons, Green Bay Packers, New England Patriots en Pittsburgh Steelers vechten om de twee felbegeerde tickets voor de eindstrijd in de NFL.

Atlanta Falcons - Green Bay Packers
Aaron Rodgers ontpopte zich zondag in de divisional play-off tussen de Packers en Dallas Cowboys tot held van de dag. Vlak voordat de verlenging zou ingaan, gaf de quarterback een briljante pass op Jared Cook, die er mede voor zorgde dat Green Bay het tot de laatste vier schopte.

Nu moeten de Packers op bezoek bij de beste aanval in de NFL: Atlanta Falcons.

Matt Ryan & co ontdeden zich op overtuigende wijze van outsider Seattle Seahawks en zijn zelfs bij de bookmakers de favoriet voor de overwinning. Thuis moet Matty Ice de Falcons voor het eerst sinds 1998 naar de Super Bowl gooien.

Het belooft een ​shoot-out​ te worden tussen de twee ploegen, die vooral bekend staan om hun aanval. Eerder dit seizoen was de formatie uit Georgia met 33-32 de betere. De verwachting is dat ook zondag meer dan zestig punten op het bord komen.

New England Patriots - Pittsburgh Steelers
Dit jaar staat New Engeland Patriots voor de zesde keer op rij in de finale van de American Football Conference (AFC). In het voorportaal van de Super Bowl is dit keer Pittsburgh Steelers de opponent. 

Sinds 2000 stonden slechts vier AFC-quarterbacks in de Super Bowl: Peyton Manning, Joe Flacco, Ben Roethlisberger en Tom Brady. Die laatste twee zijn dit jaar weer van de partij.

Het lag ook in de lijn der verwachtingen. Manning is na de Super Bowl-winst van vorig seizoen gestopt en Flacco haalde met Baltimore Ravens niet eens de play-offs.

Toch is het pas de tweede keer dat Roethlisberger en Brady elkaar in de play-offs ontmoeten. De eerste keer was in 2004. Toen verloor ​Big Ben ​als eerstejaars van ​Tom Teriffic​.

Ook de Patriots en de Steelers ontmoeten elkaar voor de tweede keer dit seizoen. In Pittsburgh was New England met 27-16 de betere. Roethlisberger ontbrak toen wegens een knieblessure. (FOX Sports)

Atlanta Falcons - Green Bay Packers, zondag 21.05 uur (FOX Sports 6)
New England Patriots - Pittsburgh Steelers, zondag 00.40 uur (FOX Sports 2)