Lindsay Vonn
Lindsay Vonn - © Pro Shots

Lindsay Vonn wint in Garmisch-Partenkirchen

21 januari 2017
Lindsey Vonn heeft twee weken voor de wereldtitelstrijd in Sankt Moritz de eerste zege geboekt na langdurig blessureleed.

De Amerikaanse skiester won zaterdag verrassend de wereldbekerafdaling in het Duitse Garmisch-Partenkirchen.

De Zwitserse Lara Gut moest 0,15 seconde toegeven op Vonn, die pas haar tweede wedstrijd van het seizoen skiede. De Duitse Viktoria Rebensburg eindigde als derde.

Voor Vonn was het haar 77ste wereldbekerzege, waarmee ze nog negen overwinningen af is van het record van de Zweed Ingemar Stenmark.

Blessures
De skivedette was er bijna een jaar uit door een knieblessure en een armbreuk die ze opliep in voorbereiding op dit seizoen.

"Ongelooflijk, ik heb hier geen woorden voor'', zei de 32-jarige Vonn, die de op twee na oudste winnares van een afdaling in de wereldbekercyclus werd. "Ik heb niet alleen de concurrentie, maar ook mezelf verrast. Ik heb alles gegeven, het was moeilijk om weer alle risico's te nemen."

De Sloveense Ilka Stuhec, leidster in de stand op de afdaling, eindigde als achtste in Garmisch-Partenkirchen. De Amerikaanse Mikaela Shiffrin ontbrak in Duitsland, maar blijft ruim op kop in de algemene wereldbekerstand. (FOX Sports/ANP)