Andy Murray
Andy Murray - © FOXSports.NL

Australian Open - Murray moet naar huis

22 januari 2017
Andy Murray is verrassend vroeg gestrand op de Australian Open. De nummer één van de wereld verloor in de achtste finale in vier sets van de Duitser Mischa Zverev: 5-7, 7-5, 2-6, 4-6.

Murray leek op weg om de eerste set te pakken in Melbourne, maar gaf tegen de mondiale nummer 50 een 5-3 voorsprong uit handen. Het bleek de aanloop naar een daverende verrassing.

De Schot won weliswaar de tweede set, maar leverde in het derde bedrijf tweemaal zijn service in. Dat bleek genoeg voor Zverev, de oudere broer van Alexander Zverev, om de set met 6-2 naar zich toe te trekken.

Spannende vierde set
In een bijzonder spannende vierde set kwam Murray, vijfvoudig finalist op dit toernooi, al vroeg op een break achterstand te staan.

Die schade wist de Brit niet meer te repareren: Zverev, een 'ouderwetse' service-volley-speler, sloeg op zijn eerste matchpoint toe en won de set met 6-4. Een topprestatie die ook in Madrid op waarde werd geschat.

Door de stunt van Zverev gaat er een streep tussen een mogelijke clash tussen Murray en Roger Federer. Het tennisicoon uit Zwitserland speelt later vandaag tegen Kei Nishikori. De winnaar van dat duel is de volgende tegenstander van Zverev.

Wawrinka en Tsonga wel door
Stan Wawrinka bereikte wél de kwartfinales. De Zwitser, in 2014 toernooiwinnaar in Melbourne, won in drie sets van de Italiaan Andreas Seppi. Dat klinkt simpeler dan het daadwerkelijk was. In iedere set had Wawrinka een tiebreak nodig: 7-6 (2), 7-6 (4), 7-6 (4).

Jo-Wilfried Tsonga, twaalfde op de wereldranglijst, schudde Dan Evans in vier sets van zich af: 6-7, 6-2, 6-4, 6-4. Daarmee kwam een einde aan de opmars van de Britse surprise, die eerder Marin Cilic en Bernard Tomic elimineerde. (FOX Sports)