Roger Federer
Roger Federer - © FOXSports.NL

Australian Open - Federer na vijfsetter verder

22 januari 2017
Roger Federer heeft de laatste acht bereikt op de Australian Open. De levende legende uit Zwitserland klopte Kei Nishikori in vijf sets: 6-7, 6-4, 6-1, 4-6, 6-3.

In de kwartfinale neemt Federer het op tegen Mischa Zverev. De Duitser zorgde zondagochtend voor een daverende verrassing door Andy Murray, de nummer één van de wereld, uit te schakelen.  

Federer begon zwak en kwam op een 0-4 achterstand. Mede hierdoor pakte Nishikori de eerste set. De Japanner liet zich in de twee volgende sets echter aftroeven door Federer, die deze maand terugkeerde op de baan na maandenlange afwezigheid. Met name in de derde set (6-1), was de Zwitser heer en meester.

Nishikori gaf zich niet zomaar gewonnen en legde beslag op de vierde set. In de beslissende vijfde set nam Federer snel een break voorsprong, waarna hij de klus koeltjes klaarde: op zijn eerste matchpoint was het raak.

Het was alweer de 49ste keer dat Federer een kwartfinale haalde op een Grand Slam. Viermaal was hij de beste op de Australian Open. Vorig jaar strandde de FedExpress in de halve eindstrijd, waarin Novak Djokovic hem de baas was. (FOX Sports)