Angelique Kerber
Angelique Kerber - © Pro Shots

Australian Open - Vandeweghe kraakt Kerber

22 januari 2017
Ook Angelique Kerber is er niet in geslaagd haar Australian Open-titel te prolongeren.

De Duitse sneuvelde zondag in de vierde ronde tegen Coco Vandeweghe: 2-6, 3-6. De partij duurde iets langer dan een uur.

Kerber treedt daarmee in de voetsporen van Novak Djokovic, haar mede-titelhouder in Australië. De Serviër ging eveneens vroegtijdig onderuit, tegen de Oezbeek Denis Istomin.

De 25-jarige Vandeweghe leek vooraf geen al te grote hindernis voor Kerber. De Amerikaanse is de nummer 35 van de wereld en reikte op de Australian Open nooit verder dan de derde ronde. Maar ze zette in de laatste partij in de Rod Laver Arena de Duitse meteen onder druk en was van meet af aan de betere.

In het eerste bedrijf spurtte Vandeweghe bij een stand van 2-2 weg bij haar tegenstandster en won vier games op rij. In de tweede set leek Kerber zich te herpakken door meteen de service van Vandeweghe te breken, maar ze kon niet doorzetten en stond toe dat de Amerikaanse in de zesde game terugbrak en opnieuw afstand nam. Ze verzilverde haar eerste wedstrijdpunt.

Vandeweghe staat in de kwartfinales tegenover de Spaanse Garbine Muguruza, die in de vierde ronde vlot afrekende met de Roemeense Sorana Cirstea (6-2 6-3). (FOX Sports/ANP)