Venus (links) en Serena Williams
Venus (links) en Serena Williams - © ANP

Australian Open: Venus tegen Serena Williams in finale

26 januari 2017
Venus Williams neemt het zaterdag in de finale van de Australian Open op tegen niemand minder dan haar zus Serena.

De 35-jarige Serena liet donderdag in de halve eindstrijd de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni kansloos. Serena gunde haar opponente, in een partij die vijftig minuten duurde, slechts drie games: 6-2, 6-1.

Venus plaatste zich eerder op de dag voor de eindstrijd. De 36-jarige Amerikaanse staat voor het eerst sinds 2003 weer in de finale in Melbourne. Venus was in drie sets te sterk voor haar landgenote Coco Vandeweghe. Ze won de partij met 6-7, 6-2, 6-3.

Sister Act
Het is voor het eerst sinds Wimbledon 2009 dat beide zusjes in een zogenaamde Sister Act tegenover elkaar in de finale van een Grand Slam staan. Destijds trok Serena aan het langste eind.

Venus en Serena stonden 27 keer tegenover elkaar in een officiële partij. Zestien keer was Serena de sterkste, Venus won elf keer.

Voor Serena wordt het haar 29ste Grand Slam-finale. Van de vorige 28 won ze er maar liefst 22: zes keer de Australian Open, drie keer Roland Garros, zeven maal Wimbledon en zes keer de US Open.

​Koppositie wereldranglijst 
Vorig jaar verloor de nu 35-jarige Serena in de eindstrijd van de Australian Open van Angelique Kerber. De Duitse ging er dit jaar al in de achtste finales uit. Als Serena Williams haar één jaar oudere zus zaterdag verslaat, neemt ze de eerste plaats op de wereldranglijst van Kerber over. (FOX Sports)